Therapie

Therapie

                                                1. Anamnese     2. Meten     3. Behandelplan

 

1. ANAMNESE

Tijdens je eerste bezoek tekenen we samen een behandelovereenkomst (wettelijk verplicht) en nemen we daarna de tijd om de reden dat je Optima Forma bezoekt te bespreken. Dit kunnen klachten zijn op lichamelijk of geestelijk gebied maar ook een algemene check-up is mogelijk.

2. METEN

Met de Body Scanalyser  meten we door middel van bio-resonantie 240 items. We meten de kwaliteit en functioneren van de organen, de darmflora, pH waarde, allergieën, osteoporose, kwaliteit van de bloedvaten en de status van vitaminen en mineralen.

3. BEHANDELPLAN

Aan de hand van het klachtenpatroon en de uitslag van de meting stellen we een behandelplan op. Hierbij voeren we gifstoffen af, vullen we tekorten aan en kijken we wat voeding voor je kan betekenen. Hierbij wordt steeds vanuit een Natuurgeneeskundig en/of Orthomoleculaire visie gewerkt. We vertrekken vanuit het standpunt dat het lichaam over een “zelfgenezend vermogen” beschikt. Daarom werken we altijd ondersteunend en aanvullend.

*Natuurgeneeskunde is een verzamelnaam voor middelen en interventies die op natuurlijke wijze het zelfgenezend vermogen van het lichaam ondersteunen. Je kunt hierbij denken aan een reflexzone behandeling of het gebruik van bepaalde voedingsmiddelen of kruiden.

*Orthomoleculair wil zeggen; “Het juiste molecuul”. Wanneer er een tekort is aan een bepaalde stof, b.v. ijzer,  kunnen er tal van klachten optreden. Sommige vage/ onbegrepen klachten beginnen met zo’n tekort. Doormiddel van meten met de Body Scanalyser zien we welke vitaminen en mineralen er dan tekort zijn. We kunnen dan doormiddel van supplementen dit tekort aanvullen en  bepaalde voedingsmiddelen extra inzetten of juist weglaten.

*Voedingsadvies, Suppletieadvies, Hypnotherapie, Counseling, Bach-Bloesemtherapie, Fythotherapie, Reflexologie, Acupressuur zijn behandelmethodes waarvan gebruik kan worden gemaakt.

OPTIMA FORMA is onderhevig aan de regelgeving van de BATC-Beroepsorganisatie en werkt steeds volgens de vijf natuurgeneeskundige principes, ondersteunend, aanvullend en evidence based. Een consultatie/ behandeling zoals hier beschreven komt in aanmerking voor een vergoeding van de verzekering.