Therapie

Therapie

1. Anamnese     2. Capillair Bloedanalyse    
3. Body-scanalyser
   4. Biofotonen therapie  
5. Behandelplan    6. Reflexzone therapie

 

1. ANAMNESE

Tijdens je eerste bezoek tekenen we samen een behandelovereenkomst (wettelijk verplicht) en nemen we daarna de tijd om de reden dat je Optima Forma bezoekt te bespreken. Dit kunnen klachten zijn op lichamelijk of geestelijk gebied maar ook een algemene check-up is mogelijk.


2. CAPILLAIR BLOEDANALYSE

Voor een Capillair Bloed Analyse wordt er een vingerprikje bloed afgenomen en onder een microscoop bekeken terwijl de cliënt op een beeldscherm kan meekijken. In een standaard bloedonderzoek wordt het bloed geprepareerd met bijvoorbeeld heparine en wordt het monster na vervoer naar een laboratorium door een computer klinisch geanalyseerd. Bij een capillair bloedonderzoek wordt er een druppeltje bloed direct na afname geanalyseerd en beoordeeld op souplesse en vorm. De vorm van de bloedcellen zegt dus veel over je gezondheid. Er wordt dus naar de kwaliteit van het bloed gekeken en niet enkel naar de klinische waarden. Omdat er met een Capillair Bloed Analyse vanuit een andere invalshoek naar de klachten wordt gekeken, kan dit nieuwe perspectieven, inzichten en behandelmogelijkheden geven.


Bloedbeeld voor en na behandeling         


3. BODY-SCANALYSER

Met de Body Scanalyser  meten we door middel van bio-resonantie 240 items. We meten de kwaliteit en functioneren van de organen, de darmflora, pH waarde, allergieën, osteoporose, kwaliteit van de bloedvaten en de status van vitaminen en mineralen.

Body-scanalyser meet alle lichaamsfuncties door middel van bio-resonantie.


4. BIOFOTONEN THERAPIE

Bij Biofotonen therapie wordt er gebruik gemaakt van een apparaat dat softlaserlicht uitzendt. Dit veroorzaakt een fotochemische reactie in cellen. De chromoforen in de mitochondriën van de cellen absorberen de fotonen waardoor elektronen in de chromoforen geactiveerd raken en in een baan met een hogere energie komen. Als gevolg hiervan kan het lichaam deze energie gebruiken aan een verscheidenheid van cellulaire taken. In eenvoudigere woorden zou je kunnen stellen dat het apparaat de fotonen als een soort energiepakketjes aan de cellen overdraagt waardoor het lichaam wordt ondersteund en gestimuleerd zichzelf te herstellen. Hierdoor ervaar je een afname van gezondheidsklachten en een toename aan energie. Biofotonen therapie kan dus ingezet worden bij diverse klachten zoals: (chronische) vermoeidheid, gewrichtspijn, darmklachten, spierpijnen, Fibromyalgie, Ziekte van Lyme, huidklachten, ontstekingen etc…

Klinisch wetenschappelijk onderzoek bevestigt de effectieve werking van biofotonen therapie.

Een behandeling met biofotonen neemt ongeveer- minuten in beslag. Tijdens de eerste 5 weken geldt één behandeling per week. Afhankelijk van het verloop van uw herstel wordt daarna de behandelingsfrequentie afgebouwd. Sommige mensen ervaren na één behandeling al verbetering van gezondheid, maar meestal zijn er 5 tot 10 behandelingen nodig om een goed resultaat te behalen. Een traject met biofotonen therapie maakt deel uit van een behandelplan dat altijd vooraf wordt gegaan door een eerste consult zoals hierboven beschreven.


5. BEHANDELPLAN

In het eerste consult bespreken we je klachten, meten we met bioresonantie en bekijken we het bloed onder de microscoop. Aan de hand van deze gegevens stellen we een behandelplan op. In dit plan worden voedingssupplementen, voedingsadvies, homeopathie opgenomen en in de meeste gevallen plannen we behandeling met biofotonen therapie in. Na 3 tot 8 weken meten we opnieuw, evalueren we de r4esultaten en stellen het behandelplan bij.


6. REFLEXZONE THERAPIE

In de voeten weerspiegeld het hele lichaam. Zo kunnen we via reflexpunten op de voet het daarmee corresponderende orgaan, weefsel of systeem stimuleren. Deze ontspannende behandeling helpt het lichaam de natuurlijke balans terug te vinden.


OPTIMA FORMA is onderhevig aan de regelgeving van de BATC-Beroepsporganisatie en werkt steeds volgens de vijf natuurgeneeskundige principes, ondersteunend, aanvullend en evidence based.
Een consultatie/behandeling zoals hier beschreven komt in aanmerking voor een vergoeding van de verzekering.