Therapie

Therapie

                         1. Anamnese     2. Capillair Bloedanalyse     3. Body-scanalyser    
4. Behandelplan   5. Reflexzone therapie

 

1. ANAMNESE

Tijdens je eerste bezoek tekenen we samen een behandelovereenkomst (wettelijk verplicht) en nemen we daarna de tijd om de reden dat je Optima Forma bezoekt te bespreken. Dit kunnen klachten zijn op lichamelijk of geestelijk gebied maar ook een algemene check-up is mogelijk.

2. CAPILLAIR BLOEDANALYSE

Voor een Capillair Bloed Analyse wordt er een vingerprikje bloed afgenomen en onder een
microscoop bekeken terwijl de cliënt op een beeldscherm kan meekijken. In een standaard
bloedonderzoek wordt het bloed geprepareerd met bijvoorbeeld heparine en wordt het monster na vervoer naar een laboratorium door een computer klinisch geanalyseerd. Bij een capillair bloedonderzoek wordt er een druppeltje bloed direct na afname geanalyseerd en beoordeeld op souplesse en vorm. De vorm van de bloedcellen zegt dus veel over je gezondheid. Er wordt dus naar de kwaliteit van het bloed gekeken en niet enkel naar de klinische waarden. Omdat er met een Capillair Bloed Analyse vanuit een andere invalshoek naar de klachten wordt gekeken, kan dit nieuwe perspectieven, inzichten en behandelmogelijkheden geven.

 

 


Bloedbeeld voor behandeling          Bloedbeeld na behandeling
                   

3. BODY-SCANALYSER

Met de Body Scanalyser  meten we door middel van bio-resonantie 240 items. We meten de kwaliteit en functioneren van de organen, de darmflora, pH waarde, allergieën, osteoporose, kwaliteit van de bloedvaten en de status van vitaminen en mineralen.

 

Body-scanalyser meet alle lichaamsfuncties door middel van bio-resonantie.

 

4. BEHANDELPLAN

Aan de hand van het klachtenpatroon en de uitslag van de meting stellen we een behandelplan op. Hierbij voeren we gifstoffen af, vullen we tekorten aan en kijken we wat voeding voor je kan betekenen. Hierbij wordt steeds vanuit een Natuurgeneeskundig en/of Orthomoleculaire visie gewerkt. We vertrekken vanuit het standpunt dat het lichaam over een “zelfgenezend vermogen” beschikt. Daarom werken we altijd ondersteunend en aanvullend.

*Natuurgeneeskunde is een verzamelnaam voor middelen en interventies die op natuurlijke wijze het zelfgenezend vermogen van het lichaam ondersteunen. Je kunt hierbij denken aan een reflexzone behandeling of het gebruik van bepaalde voedingsmiddelen of kruiden.

*Orthomoleculair wil zeggen; “Het juiste molecuul”. Wanneer er een tekort is aan een bepaalde stof, b.v. ijzer,  kunnen er tal van klachten optreden. Sommige vage/ onbegrepen klachten beginnen met zo’n tekort. Door middel van meten met de Body Scanalyser zien we welke vitaminen en mineralen er dan tekort zijn. We kunnen dan door middel van supplementen dit tekort aanvullen en  bepaalde voedingsmiddelen extra inzetten of juist weglaten.

5. REFLEXZONE THERAPIE

In de voeten weerspiegeld het hele lichaam. Zo kunnen we via reflexpunten op de voet het daarmee corresponderende orgaan, weefsel of systeem stimuleren. Deze ontspannende behandeling helpt het lichaam de natuurlijke balans terug te vinden.

 

 

TARIEF

1. Eerste consult € 65,00
Anamnese, Bio-resonantie meting, Capillair Bloed Onderzoek, behandelplan of advies.

2. Vervolg consult € 55,00
Bio-resonantie meting, Capillair Bloedonderzoek, monitoring.

3. Reflexzonebehandeling € 65,00

Behandeling van de reflexzones, monitoring.
Een reflexzonebehandeling wordt altijd vooraf gegaan door een eerste consult zoals hierboven beschreven.

OPTIMA FORMA is onderhevig aan de regelgeving van de BATC-Beroepsporganisatie en werkt steeds volgens de vijf natuurgeneeskundige principes, ondersteunend, aanvullend en evidence based.
Een consultatie/behandeling zoals hier beschreven komt in aanmerking voor een vergoeding van de verzekering.